Sayfalar

27 Kasım 2014 Perşembe

Chalk Paint İle Mobilya Boyama (Yenileme)

Uzun süredir işlerim dolayısıyla yazamıyorum, belki de ilham geldikçe yazıyorumdur.Bugünkü konumun ilhamla çok fazla alakası yok diyebilirim.Bu yazımda bir kaç hafta önce yenilenme işlemini bitirmiş olduğum kitaplığımın geçirdiği süreci anlatacağım.



12 Ekim 2014 Pazar

İrlanda'da dil eğitimi, nereler gezilir? Bölüm 5

Artık hemen hemen bir buçuk ayı geride bırakmıştım ve aynı zamanda önümde duran bir hazırlık sınavı vardı yavaş bir şekilde çalışmalarıma başlamıştım günde 1 yada 2 saat ders çalışıyordum onun dışında her zamanki gibi arkadaşlarımla vakit çalışıyordum bu arada gittiğim devlet kütüphanesi de büyük katkı sağlamıştır ortamı bakımından.Yanımda götürmüş olduğum gitarla üç defa konser verme şerefine de eriştim bunlardan birinde milli şarkıları ikisinde de İngilizce şarkı söylemiştim.

İrlanda'da dil eğitimi, nereler gezilir? Bölüm 4

İstanbul'a geldikten sonra bir çok arkadaşım neden İrlanda'da başka ülke değil diye sorular sordular.Buna da açıklık getirmek isterim.Gerçek şu ki İrlanda ilk olarak benim aklıma gelen bir seçenekte değildi anlaşmış olduğum firmayla oturup konuştuktan sonra buranın bana daha çok yararı olacağını düşünerek seçtim.Nedeni ise ilk olarak diğer İngilizce konuşulan ülkelerde Amerika,İngiltere gibi bir çok Türk akınına uğramaktaydı arkadaşlarımın bahsettiğine göre yolda yürürken Türk'le karşılaşmamak mümkün değildi.İrlanda'da Türk turist sayısı diğerlerine göre oldukça azdı ayrıca bana daha önce söylenen aksan farklılığı gibi etkenlerle de hiç karşılaşmadım (yavaş konuştukları taktirde bir İngiliz'den hiç bir farkları olmadıklarını düşünüyorum)
ayrıca bir diğer sebep ise diğer ülkelere göre ucuz olmasıydı para birimi olarak kullandığı Euro İngiltere'den oldukça uygundu, Amerika'nın kullandığı Dolar'dan fazla olmasına rağmen Amerika uçak biletleri zaten bu açığı kapatmak için yeterli bir sebepti.Bu nedenlerden dolayı İrlanda'yı seçmiş bulundum.

İrlanda'da dil eğitimi, nereler gezilir? Bölüm 3

             Eğer uzun süre kalacaksanız aman daha sonra giderim diyerek, gezinize ara vermeyin hayatın nelerle karşılaştıracağı belli olmaz...

İrlanda'da dil eğitimi, nereler gezilir? Bölüm 2

                       İlk günden itibaren devamlı gezip tozup vakti değerlendirmeye çalışıyorduk bu arada eğitim için değilde seyahat için gidecekseniz sadece 7 gün tüm ülkenin sindirilerek gezilmesi için yeterli olacaktır.Benim haftalık programım 5 gün okul 2 gün tatil olmak üzereydi ve okul günleri toplam 3 saate yakın ders görüyorduk. Hafta sonlarım sadece kaldığı için o zamanlar ülkenin diğer kısımlarına gidebildim, eğer 1 aylık eğitim görecekseniz kesinlikle her yeri görüp gelebilirsiniz. 

İrlanda'da dil eğitimi, nereler gezilir? Bölüm 1

Merhabalar sayın herkonudanbiraz okurları uzun süredir yurt dışına çıkmam sebebiyle yeni yayında bulunamamıştım, uzun süredir yazamamanın verdiği büyük hevesle birlikte kolları sıvayıp yeni yazımla tekrar merhaba demek istiyorum.

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Kendini İzlettiren 3 Yabancı Erkek Oyuncu

Yazıya başlamadan önce şunu söylemeliyim ki ben tam bir filmkoliğim. Hemen hemen tüm filmleri izlemeye çalışıyorum. Düzenli takip ettiğim siteler var online olarak söylemek gerekirse; jetfilmizle.com, filmifullizle.com, günlükfilm.com ayrıca sinemalar.com 'dan da film yorumlarına bakıyorum.

Bugünler de film izlemeye artık bir ara verdim diyebilirim. Neden film izlemeye ara verdim (hatta belkide bıraktım) artık yeterli seviyede güzel film nedense ortaya çıkmıyor diye düşünüyorum.Seri denilebilecek filmler sadece tutulanın ikincisini yapalım, hasılat gelsin seviyesin de. Her yerde süper kahramanlar var. Hiç konusu ilginç filmler çıkmıyor...

Bu aralar sadece imdb.com 'da yüksek puan almış olanlara bakıyorum ilgimi çekerse izliyorum.Şuana kadar izlediğim filmler de yabana atmamak için söylüyorum çok usta oyuncular gördüm, çok iyiler gördüm ama bu 3 kişi var ki bütün filmlerini izledim ve düzenli takip ediyorum.

Şimdi bu isimleri benim klavyem'den tanımaya başlayalım.

4 Temmuz 2014 Cuma

İstanbul'a Olan Sevgim

Ne demişler, İstanbul'un hissettirdikleri her insan da farklıdır.

  Sahiden cansız bir nesnenin taşın toprağın hissetirdikleri neden bu kadar derin olur ki.
Sanırım bu hisler beni küçüklüğümden izlemeye başladı. Henüz çocukken annemin yılda bir dediği karşı ve taksim laflarında Taksimin taksi durağından ibaret olduğunu Karşının ise caddenin karşısı olarak sanmamla başlamış olmalı bu güzel duygu. Dördüncü sınıfa geldiğimde ilk özgürlüklük anılarımı yaşamıştım aslında, akranlarımın aileleri evlerinin kapıları önünden ayrılmasına izin vermezken annem beni sadece bir kez okula otobüsle götürmüş ve bundan sonra kendin gideceksin demişti (Okul ve ev arası İçerenköy ve Bostancı olur yürüyerek 30 dakika civarı sürmektedir.) Sanırım annemin bana güvenmesi ve rahat bırakışı, benim özgürlüğümü keşfetmem, İstanbul'a karşı olan aşkımı derinleştirmişti.


2 Temmuz 2014 Çarşamba

Bir Müzisyenin Silahları

Henüz 13 yaşındaydım ve almak istediğim en önemli şey bir gitardı.
Uzun süredir hayalimde yer alıyordu ama önümde bir OKS sınavı vardı ve bunun için dikkatimin dağılmaması gerekiyordu. 14 yaşıma bastığımda Anadolu lisesi sınavını kazanmış ve bunun gururuyla ailemin bana artık vereceği ödülün ne olduğunu hatırlatmışi ilk gitarımı almıştım. Bu yazı, bir müzisyenin silahlarının hikayelerini anlatan bir konuyla ilgilidir.


Şimdi bu silahlara nasıl kavuştuğumu teker teker anlatalım.

Çarpıcı Bir Başlık İçin Ne Yapmalı ?

Bir gün evde telefonumla instagram da arkadaşlarımın fotoğraflarına bakıp geziniyorum. Cıpstak Cıpstak müzik çalmakta kulaklığım da. O gün telefon yerine bilgisayardan gireceğim tutmuş.Bir arkadaşımın zannediyorum ki 5. fotoğrafına kadar geldim.( Fotoğraf inceleyip nasıl çıktıklarından çok nasıl fotoğraf açısı yakaladıklarını incelemek hoşuma gider.) Devamlı birinin kullanıcı adı gözüme batıyor 6 oldu 7 oldu öyle bir kullanıcı adı görüpte merak etmemek mümkün değil yani.En sonun da her zamanki gibi merakıma yenik düşerek girdim sayfasına.

Adamın yaklaşık 1300 küsür takipçisi vardı ve 300 kişi takip ediyordu.Hemen tanımaya çalıştım daha önce bir yerde gördüm mü diye.Şimdi ben öyle çok magazin takip eden biri değilim ama bu bildiğin Halk'tan. Adamın çok fotoğrafı var ama öyle çok fotojenik bir yüzü yok.

Bu dakikada anladım ki çarpıcı başlık,kullanıcı adı vs. çok önemli şeyler.
Bu yüzdendir de bu konuyu kendi tecrübelerimden beslenerek açıklamaya çalışacağım.

1 Temmuz 2014 Salı

Hayatım da İz Bırakan 3 Kitap

Konuya başlamadan önce belirtmek isterim ben çok kitap okumayı seven biri değilim, nedense işin hep yazma tarafı hoşuma gitmiştir.Ama bu şekilde davranmamın sonucun da sonuna kadar bitirebildiğim az kitap ama hayatıma anlam katan çok şey var.
Daha ilk okul yıllarımda iken bir kitabım vardı hiç unutmam kırmızı kapaklı ilk aşkım tarafından hediye edilmişti her gün içindeki resimlere bakıp dururdum ve bir gün ona onu sevdiğimi söyleyeceğimi hayal edip dururdum.

Bu yazı da yazacaklarım ergenlik döneminden başlayıp bu güne kadar geçen süre kapsamında okuyup beğendiğim kitaplar.

29 Haziran 2014 Pazar

Çayır Kuşu Maket Uçak Nasıl Yapılır ?

Merhabalar, ilk projem Çayır Kuşu ile Blog'a bir giriş yapmak istedim her şey gönlünüzce olsun mutluluk sizinle olsun.
Lafı uzatmadan anlatıma başlayayım, projeyi Bakırköy'deki THK  GÖKÇEN HAVACILIK'tan aldım.Yerin sahibi İlhan abi, çok iyi bir insan çok ilgileniyor ve uğraştığınızı görünce ileriye dönük öğrencilerine çok yardımcı oluyor tavsiye ederim.